lørdag, februar 09, 2008

Om å velge det levende livet

Når en kjent og fremtredende kristen politiker velger å fortelle og utdype sitt standpunkt for felles ekteskapslov - da bør alle sider lese gjennom hele intervjuet, og reflektere litt.

Det er et grundig gjennomarbeidet standpunkt Magnhild Meltveit Kleppa presenterer i dagens Dagblad - og hun har en klar bunnlinje for sitt standpunkt:

"Jeg går for felles ekteskapslov. Jeg velger det levende livet." og "Hensynet til det virkelige livet ble viktigere enn prinsipprytteri."

Og så utleder hun hvor det bringer henne.

Jeg er utrolig glad på hennes vegne, og jeg er utrolig glad for at hun fortelle denne historien åpent og ærlig. Det er ingen selvfølge, og det er tøft av henne å gå ut og begrunne endret standpunkt i forhold til hva hun har jobbet for tidligere og i forhold til egne velgergrupper. Det handler om å være en politiker som tør å stå frem og vise vei, ikke bare snu kappen etter vinden.

Nå fortjener hun respekt fra oss homofile for å ha drøftet gjennom og vurdet sine standpunkter,og så skal vi være glade for at hun falt ned der hun gjorde.

Og for de som fortsatt synes lovgivning basert på seksuell legning er ok - Kanskje skal flere drøfte gjennom standspunktene en gang til.

Ingen kommentarer: