lørdag, februar 02, 2008

En by uten barn

Noen "smarte" hoder i Norsk Institutt for By- og Regionsforskning har skrevet en rapport om hvor forferdelig det er for småbarn i Oslo. Og vår "byavis" bruker fredagens leder på å sementere påstandende som fremkommer. Forøvrig på samme side som deres kommentator Erik Hollie skriver "Å! så glad vi er i byen!".

NIBR har kommet frem til at nye boligprosjekter er trange, med lite uteareal og tydeligvis uegnet for barn. At Osloluften er langt bedre enn på 50- og 60-tallet, at det er langt flere kvadratmeter bolig pr innbygger i Oslo enn noensinne, at nesten alle boligområder også i indre by har fått trafikksikringstiltak og 30 soner kommenterer ikke Aftenposten.

Ei heller kommenterer Aftenposten at skolene ikke lenger er homogene rugekasser med 30 barn stuet inn i et lite klasserom, at det er bygget en rekke nye, spennende og store barnehaver. Aftenposten sier intet om parkbruken og parkvedlikeholdet som har tatt seg kraftig opp, se bare på Akerselven, St. Hanshaugen og andre parker.

Nye boligkomplekser defineres som "...trange, skyggefulle og dårlige". Jeg formoder Aftenpostens lederskribent her eksempelvis har Pilestredet Park, Waldemars Have, Lørenbyen og de kommende boligområdene på Tjuvholmen i bakhodet.

At barnefamilier trives i sentrum og blir boende så lenge at barnehavekøene ikke blir borte, og skolekapasiteten sprenges ser ikke ut til å affisere Aftenpostens lederskribent. Ei heller kan Aftenpostens lederskribent huske artiklene fra Grünerløkka om "ammetåke", "den kule mage" og savnet av Gin & Tonic under svangerskapet blant lykkelig gravide sentrumskvinner som avisen selv skrev for noen år siden.

Kanskje Aftenpostens lederskribent skulle lytte mer til hva folket sier enn hva forskere utreder på kontor?

Ingen kommentarer: