søndag, oktober 15, 2006

Et stativ med jeans og et maskingevaer

Det ble ikke noe strand med parasoll i dag. Til det var vaeret for ustabilt med regnbyger og litt skyer. Derfor ble det god tid til aa vandre rundt i sentrum av millionbyen. Man faar bare ikke helt foelelsen av aa vaere i en millionby.

Kommer du bak skyskraperhotellene paa strandpromenaden finner du en flott by med hus paa 3-, 4-, og 5 etager, mange koselige plasser der man enten kan sette seg paa en cafe for aa nyte en iskaffe (eller noe annet), eller gjoere som israelerne tydeligvis gjoer: Bruke plassen som hage for barna.

Byen er ikke pen, til det er det litt for daarlig vedlikehold, men den er veldig charmerende og tiltalende med et hav av smaabutikker, cafeer, matboder og hva annet man maate se etter. I Carmel Market faar man nesten foelelsen av aa vaere i en souq. Bodene staar tett i tett og fallbyr alt rael som er mulig aa fallby (OK, jeg fant noen julepresenter...).

Rett ved Carmel Market ligger gaagatestroeket. Og det er superlekkert, bruk tid her om du kommer hit. Velholdt og med brostenslagte gater, alleer og smaa plasser paa hvert hjoerne. Paradoksalt nok heter det "Det Jemenittiske kvarter" - ikke akkurat slik jeg forbinder meg Sana'a eller Aden....

Om en merker sikkerhetstiltak. Ja, saa absolutt. Inn til kjoepesentre slippes kun en ad gangen, og alle maa sjekkes med metalldetektor. Utenfor alle banker staar vektere for aa slippe folk inn. Mer uvant og litt spooky er imildertid at jeg med jevne mellomrom traff paa soldater som saa mer ut som de ruslet gatelangs med maskingevaer og skarpeskudd enn at de patruljerte. Paa vei inn i en forretning traff jeg plutselig tre soldater som stod aa hang over et stativ med jeans - heldigvis bare en med maskingevaer...... Ja, man venner seg til det meste.

Ingen kommentarer: