mandag, oktober 30, 2006

8 konstabler - Ju-huu

Da statsbudsjettet ble lagt frem for noen uker siden strålte fremtidsrettede og dynamiske politikere som Jan Bøhler og Heidi Sørensen sammen med justisministeren i Aften. De fortalte om den store satsningen på lov og orden i Oslo gjennom 6 millioner ekstra til Oslopolitiet. Kort omregnet tilsvarer vel det cirka 8 nyutdannede konstabler på dagtid - helst sperret inne på politihuset med papirarbeid.

De siste dagenes aviser bekrefter det vi ser: 8 papirflyttende konstabler er vel ikke akkurat adekvat for å stanse eller snu utviklingen i Oslo. Aften bekrefter også at ny erhvervsvirksomhet etablerer seg stadig sterkere på Alexander Kiellands Plass. Alt samtidig mens Dagsnytt igjen kan fortelle at Trondheimspolitiet har åpnet sak om menneskehandel. Denne gang er det en liga som har smuglet albanske kvinner til Norge for å være sexslaver.

Det må være mulig, selv for en rød-grønn røregjeng, å se at det må sterkere lut til enn 6 millioner. Og politiet må pålegges å jobbe mer mot internasjonal kriminalitet og bruke de fullmakter de har - fremfor å sitte på kontor å rope på nye fullmakter.

Ingen kommentarer: