mandag, april 07, 2008

On route 62: De er i alle fall ærlige

I Norge kaller vi det ofte ræl når det selges saker og ting langs riksveien under begrepet "brukskunst". Kommer du til Vinstra, Grong eller Alvdal prøver de seg gjerne med utstillingsvarer utenfor butikkene skiltet med "antikviteter".
Sør-Afrikanerene er ikke bare imøtekommende, inkluderende og vennlige. De er også dønn ærlige!
I den mindre kjente byen Calitzdorp fant vi, i tillegg til en minibank som ikke tok norske kort og en som gjorde det, en brukskunsthandler som er helt ærlig med hva hun selger, noe bildet til venstre bekrefter.
Foruten dette spiste vi strutseburger med bolle i stedenfor hamburgerbrød, drakk øl og så på en rekke merkelige souvernirer + at vi kjøpte sjokoladesaus til å ta med hjem: "Mmmm - sjokoladesaus slik de bare lager den i Calitzdorp" - Det er den nye reklameslageren som kommer til å slå ut banaliteter som "Doffen har daua".
Calitzdorp var en ganske engelskinspirert by. Men nabobyen Barrydale (eh, cirka 80 kilometer unna) er vi mer usikre på. Nærmere Rednex'er har jeg sjelden vært, høyere pickup-tetthet sjelden opplevd, og alt skiltet kun på afrikaans..... Tror nok det tar noe tid før lokalavisen "Die Burger" får farvet redaktør....

Ingen kommentarer: