søndag, april 20, 2008

Machohelg med Hey'di

Da vi først fikk henne ut av bilen var hun helt tørr. Knusktørr så det støvet da vi åpnet henne. Men så fikk vi litt fuktighet, og begynte forsiktig å røre i henne. Det tok tid, og vi måtte virkelig bruke alle krefter for å fordele fuktigheten, men så myknet det hele. Klumper ble rørt ut og hun ble jevn, myk og føyelig….

Vi hadde et lite fundament fra sist helg, men det måtte ferdigstilles og størkne. De første sekkene gikk med til det, vatret opp og fikk overflaten jevn og rett. Dernest begynte vi å bygge. Hey'di var god og hjelpsom. Myk og formlig la hun seg pent langs kantene. Lot seg dytte inn i mellom elementene, forme pent ut på utsiden, og ble jevn og fin på innsiden når vi dro fingrene langs henne…..

Del for del satte vi opp, og cirka halvveis måtte vi bytte. Vi nærmet oss det "hotte", og da trengs noe som tåler temperatur. Ergo fant vi frem de litt mindre sekkene, og der tøt det ut like tørt og støvete – men mer Hey'di. Så fuktighet, og det hele gjentok seg: Myk og føyelig la hun seg rundt brennkammeret og opp langs pipelementene….

Utrolig hvordan mørtel, vann og peiselementer får to menn til å bli som smågutter med byggesett!

1 kommentar:

whistoslo sa...

Ærlig banan! Etter å ha hjulpet exen med å løfte TONNEVIS av Hey'di opp fire etasjer, for ikke å snakke om fliser (blytung faenskap), skal det mer til for å imponere meg, azz...
Nuss&Klem