søndag, juni 22, 2008

Regnbuen kler Oslo

Fredag feiret tusener den nye ekteskapsloven på Operataket. En strålende feiring av en lov som likestiller kjærlighet. Utrolig flott å kunne ha den første folkefesten på Operataket for å feire akkurat dét!

Norge har kommet langt når vi har en så bred oppslutning om den nye ekteskapsloven som vi faktisk har. Det er bra, men vi må holde det vedlike. Et åpent og inkluderende samfunn er avgjørende for en positiv utvikling - men åpenheten og viljen til inkludering må aktivt brukes og jobbes med av alle oss som bor her.

Hvis vi ikke aktivt jobber for å beholde disse verdiene, vil de forvitre og miste sin betydning. Historien har flere eksempler på liberale og inkluderende samfunn som tok verdiene som en selvfølge og lot de forvitre. De samfunnene greide ikke å oppebære et blomstrende samfunn som både lot menneskene tenke fritt, leve sine egne liv eller å ha økonomi som sikret stabilitet og velstand.

Derfor er et mangfolding og inkluderende Oslo viktig.

Fabian, som en av de to vertene, avsluttet hilsningstalen med å oppsummere "Regnbuen kler Oslo" - det kunne ikke vært sagt bedre.

2 kommentarer:

Lars sa...

Jeg håper virkelig feiringen var like strålende som lovvedtaket er.

Kongen på Haugen sa...

Det var den definitivt. Veldig bra - humoristisk og hjertelig