mandag, juni 09, 2008

Aftenposten idag: 73,4 tonn miljøavfall

Aftenpostens morgennummer kom i dag med de sedvanlige istikkene sine. Idag bestod istikkene av 320 gram ekstra papir pr abonnement. Aftenposten opplyser selv at de har 229.381 morgenabonnenter. Det blir 73,4 tonn papir - bare idag.

Aftenpostens morgennummer kommer ut 7 dager i uken. Idag var omtrent gjennomsnittlig, med 3 istikk. Det betyr at Aftenpostens avisbud alene distribuerer cirka 513 tonn helt unødig og til dels uønsket papir hver eneste uke. Hvis vi regner med at Aftenposten kommer ut 50 uker i året (det er jo noen helligdager vi ikke får avis), distribuerer avisen alene 25.690 tonn reklamepapir i året.

Og hva er en av hovedårsakene til at Aftenposten har hatt en sånn enrom vekst i antallet istikk? Kan det ha sammenheng med at stadig flere av oss setter klistremerke om at vi ikke ønsker uadressert post i kassen? Blant annet markedsført og profilert gjennom redaksjonell omtale i Aftenposten?

Kunne det være en idé for miljøfantasten Ola Mathismoen å sjekke miljøprofilen på eget mediehus? Snekre et lite miljøregnskap på omdeling av 25.690 tonn reklamepapir til alle Aftenpostens abonnenter: Papirforbruk, distribusjon og innsamling?

Kjære Aftenposten - om dere skulle lese dette: Kunne jeg få et miljøabonnement. Jeg betaler gladlig 100-150 kroner mer i kvartalet, men da uten istikk.

Ingen kommentarer: