tirsdag, mai 27, 2008

Bra Norwegian!

Flyselskapet Norwegian har kommet i klammeri med Politiet: De vil ikke levere ut passasjerlister på uformelle forespørsler. Det er deilig å vite at vi har selskaper med ryggmargsreflekser og i tillegg med ryggrad.

Politi og overvåkningsinstanser må ikke få slippe inn i arkiver og systemer uten gode begrunnelser. Jeg vil ikke leve i en stat hvor Politi og overvåkning bare med en diskret og uformell henvendelse kan hente ut opplysninger om meg og mitt ved å henvende seg til virksomheter jeg kjøper tjenester fra.

Mange vil nok si "Har du ikke noe å skjule, er det ikke noe problem." Isolert sett kanskje riktig. Men vet vi hva Politiet skal med opplysningene? Hvor lenge de lagrer dem? Hvorledes de blir håndter videre? Svarene er vel egentlig: NEI

Er det riktig at myndighetene skal få lov å samle opp opplysninger de
  • ikke godtgjør hvorfor de tar inn
  • ikke informerer borgerne som berøres om at de tar inn
  • ikke forteller hvor lenge skal lagres
  • ikke redegjør for hvem som har tilgang eller bruker

Dette er veldig STASI, og jeg vil ikke bo i et slikt samfunn.

Har jeg valget vil jeg prioritere å kjøpe tjenester med Norwegians ryggmarg og ryggrad.

3 kommentarer:

Amos Keppler sa...

Slik jeg ser det burde ikke reiseselskaper gi ut opplysninger overhodet. Det burde vært ulovlig for dem å gjøre det, og ulovlig for politiet å kreve det.

Men i dagens horrible situasjon med overvåkning på alle kanter er dette bra av norwegian.

rabiatius sa...

Nok en grunn til å fly Norwegian! :D Det er få bransjer som er så flinke til å rulle seg på ryggen for staten som flyselskapene, så dette står det virkelig respekt av!

Lars sa...

Respekt til Norwegian. Her er det jo ingen grunn til at politiet skal få tilgang til personlig informasjon og flyselskapet gjør helt rett i å nekte dem det.