søndag, mai 18, 2008

Omfordeling fra barn til toppidrett

Bystyret har vedtatt at VIF skal få tomt til 1 krone for å bygge fotballstadion til sitt elitelag. Det bystyreflertallet ikke har tenkt på er at det i planene til VIF ikke ligger så mye plass til breddeidretten, men derimot 60.000 kvm med næringsarealer for å finansiere utbyggingen.

Det har neppe heller tatt i betraktning at VIF, som idrettsforening har tenkt å overføre eiendommen til et AS med kommersielle interesser, slik at dette blir bygget kommersielt og drevet profesjonelt.
Tomten AP, SV og FRP selger for 1 krone har en stor verdi. Anslagsvis 60 millioner, som skulle gått til å finansiere en ny skole for barn og unge i et presset skoleområde. Det AP, SV og Fremskrittspartiet gjør er altså å ta fra barn og unge, og gi til profesjonelle fotballspillere med millioninntekter. Det kalles visst omfordeling.

Men er det å gjøre det viktigste først? Er det en kommunal oppgave å legge til side skolebygg og undervisning til fordel for å bruke ressurser på elitefotballen?

Hvorfor skal VIF få en næringseiendom til 60 millioner. Hvem andre skal få slike gavepakker?

De rødgrønne nekter altså å tillate private å bygge å drive et pasienthotell på en offentlig eiendom fordi det er å blande private inn i offentlige oppgaver, mens de gir bort en stor eiendom til private for å bygge næringslokaler. Du snakker om å prioritere.

Jeg er glad Oslo Høyres leder har tatt opp spørsmålet om lovlighet av vedtaket, slik han har gjort i Aftenposten og i dagens sportsnyheter på TV.

Ingen kommentarer: