onsdag, mai 28, 2008

Virkelig borte - eller bare arrogant?

Rett ved der jeg bor kjører bussen en liten omvei fordi en gate er stengt på grunn av bygging av Bislet Stadion. Bisletgaten skal åpne igjen - når bare en stabel etater klarer å samarbeide seg frem til hvordan de skal effektuere bystyrevedtaket om gjenåpning basert på et reguleringsarbeid som har tatt 2-3 år.

I mellomtiden må altså 21-bussen kjøre en midlertidig rute i Sofiesgate og Louisesgate. Helt greit og ingen problemer, bortsett fra for de som bor i Sofiesgate, da.

Men nå har en etat fått penger til å bygge høystandard stoppested for å bidra til bedre kollektivtilbud. Kjempebra. Men hvor velger de å bruke masse penger på å bygge høystandard stoppested?

- Jo i Louisesgate, hvor stoppestedet skal legges ned, så snart den samme etaten får gjennomført det snart 1 år gamle bystyrevedtaket om å gjenåpne Bisletgaten.

Ganske uforståelig for oss som tar 21-bussen jevnlig. Det er mange andre holdeplasser på den ruten som ikke er høystandard, og med stort hell kunne vært rustet opp.

Anyway, noen lure folk fikk bydelen til å kontakte Samferdselsetaten for å få svar på hva som skjer. Dette ble gjort før 22. mai, i den tro at man kunne få frem et svar til møte i bydelsutvalget tirsdag 27. mai. Så var ikke mulig: Hele seksjonen som jobber med dette var på studietur.

Manglende svar kan bare skyldes noen få årsaker:
  • Hele seksjonen er veldig liten, kanskje bare 2-3 medarbeidere (I så fall har de alt for små seksjoner og alt for mange mellomledere - her er kuttpotensiale!)
  • Hele seksjonen er på normal størrelse, 15-20 medarbeidere. Da er veldig mange på samme studietur (I så fall bruker de alt for mye penger på studieturer. Det er i hvertfall grunnlag for omprioritering, om ikke også kutt!)
  • Uansett har de ikke rutiner for stedfortredere (Dårlig organisering, her må ryddes opp!)
  • De har ikke stedfortredere, og er på studietur utenfor dekningsområde (Hva i all verden skal en seksjon som jobber med kollektivtrafikk i by på studietur på et sted uten mobildekning? Dårlig styring og kuttpotensiale!)
  • De var egentlig tilgjengelige, men gadd ikke svare (Rimelig arrogant!)

Kanskje noe for han som styrer trafikken i byen å gripe fatt i?

1 kommentar:

Lars sa...

Uff, misliker virkelig offentlig ansatte som er inkompetente og gir ca 50% innsats.