søndag, august 31, 2008

Palin er bra - Palin er feil

Sarah Palin er åpenbart en dyktig dame. Hun har en del styringserfaring (på linje med et par år som byråd i Oslo), og her har hun definitivt levert. Hun står for noe og hun vil noe.

Derfor er jeg helt enig med Vampus i at Aftenposten er bedritne og skjeve i sin fremstilling - selvom de nå har rettet opp overskriften.

Jeg tror vi kan regne med at både Aftenposten og resten av den norske saueflokken som kanner seg journalister og reportere kommer til å løpe i flokk for å fortelle oss det Aftenposten har på forsiden av sin trykte avis idag. Gjerne bekreftet i fyndig skrevne kommentarer slik Kjell Dragnes forteller om "sannsynlige trolig mislykkede kinderegg-effekter" på side 15 idag (ikke publisert på nettet). Trolig er lørdagens kronikk "En arvet splittelse" (heller ikke publisert på nettet) av John Hultgreen det nærmeste vi kan komme en seriøs og god refleksjon rundt amerikanske valgresultater.

Når alt dette er sagt, hvorfor er likevel en dyktig dame som Palin feil? La oss ta for oss hva hun faktisk mener og står for:
  • Hun er kjent motstander av selvbestemt abort
  • Hun er kjent motstander av ekteskap mellom homofile
  • Hun har livslangt medlemskap i NRA (National Rifle Association)
  • Hun er mot vern av dyreliv i Alaskas skjøre natur

De 2 første får meg til å tenke på kjernen i bayerske CSU. Nummer 2 alene forteller meg at hun synes diskriminering og forskjellsbehandling av mennesker er greit.

NRA har jo sin egen supre våpenagenda basert på levesettet i "Det ville vesten". Vel var Zeb Macahan en tøffing, men havnvar en seriefigur. Og selv serien ble avsluttet i 1979...

Det siste er bare betenkelig. Jeg er ingen Al Gore-fan, men derfra til å se helt bort fra skjør natur for å skaffe mer olje, vel.....

Slike standpunkter synes ikke jeg det er OK å ha et hjerteslag unna presidentstolen i årene som kommer. Det for holde at de har vært der i de siste 8.

1 kommentar:

Admiral_Gullars sa...

Sarah Palin er som John McCain en typisk erke-republikaner, og vil man i USA ha erke-republikansk styre, så stemmer man på hun og John McCain.

Så enkelt er det.
Vil man ikke ha republikansk styre, så får man stemme på noe annet.

I Norge gnåles der om Erna Solberg også, som er en blindgate.
Det er høirepolitikken i seg sjøl som er saken, ikke personen.