tirsdag, januar 09, 2007

Venstresidelandet

Hvorfor er det slik at venstrediktaturer er mindre ille enn høyrediktaturer? Høyresiden blir refset for ethvert diktatur, mens venstresiden ikke stilles til ansvar. Tidvis får de til og med hylle sine diktatorhelter.

I forrige uke kunne vi alle lese om Scandic som ikke ville ha en cubansk delegasjon boende på hotellet. Norge gikk av skaftet og fagforeninger initierte boikott av Scandic-hoteller. Cuba setter forkjempere for ytringsfriheten i fengsel i opp til 28 år og Castro skryter av å ha verdens best utdannede horer. Landet har ikke hatt frie valg på minst 50 år - de siste 48 som sosialistisk diktatur. Representanter for dette regimet ville altså ikke Scandic ha på besøk - og venstresidelandet Norge raser.

Idag kan vi i Aftenposten lese om en kinesisk advokat som har mistet advokatbevilling, dømt til fengsel i en hemmelig rettsak og nå er forsvunnet. Tør noen i Norge å refse det sosialistiske paradiset Kina? Neppe - tror ikke Gahr Støre har det på dagsorden.

At Valla ikke blir spurt mer ut om sine synspunkter som 30 årig akademiker og medlem av KUL (kommunistisk Ungdomslag på Blindern) og deres lefling med Røde Khmer og Nord-Korea kan bare skyldes at Vensresidelandet ikke ser så alvorlig på den type sympatier.

...men prøv å nevne at Chile har en god og voksende økonomi på grunn av flere 10-år mer rimelig liberal og markedsrettet økonomisk politikk....

Jeg forsvarer ikke diktaturer, og liberal økonomisk politikk forsvarer ikke det som skjedde på en stadion i Santiago. Men det er pussig at ikke de samme regler gjelder med hensyn til dyrking av Che, Castro og andre venstredespoter.

3 kommentarer:

whistoslo sa...

Jeg sprudler ikke akkurat av glede hver gang "offisielle" representanter for Norge, slike som Statsminister Gerd-Liv og statspuddel Stoltenberg, går ut i media og fordømmer de som kritiserer venstervridde diktaturer og representanter for slike, men, og det er et men her; Men jeg synes det er flott at de gir oss muligheten til å avdekke den dobbeltmoralen som de står for!

DronningenIDalen sa...

Jeg synes vi burde fremme programforslag på landsmøtet om å anerkjenne Taiwan.

El Manisero sa...

Se detta exempel på hur diskriminationen av kubaner på Kuba fungerar:

http://elmanisero.blogspot.com/2007/01/scandic-hotel-havana-hilton-1-0.html

och fråga Valla varför det är så...

/johan