søndag, desember 17, 2006

Uopplyste debatter og skeive familier

Av og til kan Aftenposten hevde seg i internasjonal konkurranse når det gjelder kronikker, debatter og innlegg. Denne helgen var slik sett en nytelse (selvom søndagsavisen ikke kom og måtte hentes av en abonnementsselger på Stortorvet. Når skal den avisen skjønne at vi abonnenter vil ha avisen på døren hver morgen - og ikke et fordelsprogram med billige konsertbilletter og Stena Line til Danmark. Grmf)

Lørdagen opprant med en opplagt Jan E. Hansen. I kronikken Den uopplyste debatt, peker han blant annet på store mangler ved statskirkedebatten, og han går i strupen på nettopp egen avis sin kampanjejournalistikk mot utbyggingsplanene i Bjørvika. En strålende lesning som forteller litt om hvor misvisende offentlige ordskifter kan være.

Søndag fikk vi en førjulspåminnelse om julens egentlige budskap, kjærlighetsbudskapet. Kronikken Den hellige, skeive familie beskriver hvorledes bibelen selv i mer eller mindre klare ordelag støtter opp om mennesker som følger kjærligheten uansett form, og hvorledes det går galt når andre budskap tar overhånd.

Så slapp jeg å kjøpe Berlingske denne weekenden, og det var jo sikkert greit. Kom knapt gjennom de norske avisene, for jeg hadde besøk hele helgen.... ;-)

1 kommentar:

whistoslo sa...

Når "Tanta" fokuserer så mye på det skeive i samfunnet, er det kanskje håp om at både regjering og opposisjonspartiene kan samle seg om en inkluderende politikk og sørge for å få fortgang i en reell likestilling?