fredag, desember 07, 2007

Henretter homofile - igjen

Ifølge rapporter henrettet Iran onsdag en 21 år gammel mann fordi han for 8 år siden skal ha voldtatt 3 jevnaldrende gutter. Forholdet skal ha blitt tilstått under tortur. Vitnene har trukket sine vitnemål tilbake.

Det er ikke første gang Iran henretter menn for å ha hatt sex med menn. Også i 2005 ble to unge menn hengt, angivelig fordi de også skal ha voldtatt en 13 årig gutt. Ifølge menneskettighetsorganisasjoner var den reelle årsaken at de to 18-årige mennene var homofile.

I juli i år fikk stortingsrepresenant Anette Trettebergstuen på direkte spørsmål til den iranske menneskerettighetsministeren bekreftet at homofile ansees som kriminelle og syndige.

Engelske parlamentsmedlemmer hevder en iransk minister under en fredskonferanse i mai uttalte at homofile bør henrettes. President Ahmadinejad uttaler at det ikke finnes homofile i Iran.

Mannen som ble hengt onsdag denne uken var 1 av 70 som sitter på dødscelle i Iran for forhold begått mens de var mindreårige. Ifølge menneskerettighetsaktivister har Iran henrettet 8 mindreårige det siste halve året.

I en del sammenhenger hadde det vært OK med et verdenspoliti som kunne avsette regimer. DOG: Jeg vil ikke har George som politimester.

Ingen kommentarer: