onsdag, mars 07, 2007

Vi sier NEI NEI NEI

Dagbladet har idag en lang artikkel om den positive utviklingen i de nye EU-landene - land som norske EU-motstandere i 1994 hevdet aldrig ville bli EU-medlemmer "fordi EU er en rikmannsklubb."

Etter snart 3 års medlemskap viser utviklingen en kraftig økonomisk vekst, fall i arbeidsledigheten og høye investeringer. EUs åpne marked har gitt de nye medlemmene tilgang på det som før var stengte markeder. Resultatene lar ikke vente på seg, og med det også forventingene til bedre sosiale ordninger.

Men norske EU-motstandere gir seg ikke. Til Dagbladet uttaler høyskolelektor ved Høgskolen i Sør-Trøndelag, Peder Martin Lysestøl (sjekk Wikipedia på ham!): - Det vil komme bedringer. Men det ville det nok blitt uansett, om enn litt senere.

Så altså, selv når man viser til konkrete resultater og en klar fremgang, skal norske EU-motstandere nekte å se lyset. Tanken er åpenbart at de nye EU-borgerne hadde hatt det bedre utenfor, om de så hadde måtte vente lenger på jobb og sosiale goder.

Etter å ha bundet sammen tradisjonelle arvefiender som Tyskland og Frankrike, stabilisert demokratiene i de tidligere diktaturer Portugal, Spania og Hellas, og nå bidrar sterk til økonomisk vekst og nye arbeidsplasser i 10 land kommunisme og sosialisme har kjørt på dunke - nekter altså fortsatt norske EU-motstanere å se at EU tar ansvar og utvikler Europa til det bedre.

Ufattelig!

1 kommentar:

whistoslo sa...

Enkelte personer ser seg fullstendig blinde på egne argumenter, og det er det svært lite å gjøre ved. Den typen mennesker gir radikale ideologier et ansikt. Det er ikke den typen mennesker vi ønsker å overbevise, vi ønsker å overbevise "vanlige folk", og "vanlige folk" er fullt ut i stand til å se bjelken i radikalernes øyne, som radikalerne ikke ser selv...