søndag, september 14, 2008

AP fusker - ledelsen gjør ingenting

Den siste uken har avisene på Vestlandet vært fylt av historien om hvordan et AP-lag i Bergen kuppet deler av FRPs bystyreliste, og fikk valgt inn en av sine ved å få han nominert på FRPs liste, og så sørge for slengere slik at han kom inn i bystyregruppen.

FRP må nok gå gjennom sine rutiner for nominasjonen - det er helt åpenbart.

Men ulven er Arbeiderpartiet, og det på 2 graverende måter:
  1. Man har en partikultur der det åpenbart ansees OK å ta i bruk direkte udemokratiske metoder, blant annet ved å bevisst infiltrere andre partiers valglister. Dette vitner om et parti der ordinære ryggmargsreflekser ikke er i orden. Et parti kan ikke akseptere partilag og -foreninger som viser seg å ha slike holdninger.
  2. Den sentrale ledelsen i Arbeiderpartiet, ved partisekretær Martin Kolbergs kontor, ble varslet av en tipser som redegjorde for hele saken allerede i mai i år. Hva gjorde partiledelsen: Ingen verdens ting. De benektet til og med kjennskap til saken da de første forespørslene kom.

Hvilket signal sender man gjennom ikke å følge opp slike tips? Jo, man bekrefter at dette er greit. Da blir det patetisk å si man "beklager" når Bergens Tidende i september gjør det samme kontoret oppmerksom på forholdet, og kjenner til at Kolbergs kontor ble varslet.

Og for Regjeringen må jo dette være helt skandale: Hvordan kan de refse Telenor ledelse for ikke å rydde opp i dårlig forretningsetikk? Hvilken troverdighet har APs statsråder i etiske spørsmål, når vi alle vet hvordan APs partikultur ser på bevisst infiltrasjon og ledelsen ikke gjør noe for å rydde opp.

Det er ufattelig at Det Norske Arbeiderparti har så lav etikk og moral i sine rekker. At partisekretæren lar være å rydde opp når han varsles er bare rett og slett skremmende.

2 kommentarer:

Admiral_Gringo sa...

Nå burde AP vært skikkelig flaue.
Er de flaue? Ikke vet jeg.

Lars sa...

indeed