tirsdag, april 10, 2007

Rød bølge?

Alf Ole Ask i Aftenposten har i dagens morgennummer en tilnærmet euforisk kommentar om et mulig fremtidig rødlig feministstyre i Europa...

Joda, sosialdemokratiene og sosialistene i Frankrike, Danmark og Sverige har rett nok valgt sine kvinnelige ledere. Ingen skal ta fra dem det. I Danmark har hun allerede tapt et valg. I Frankrike har Sego, forøvrig på et program proppfullt av gammelsosialisme, konsekvent ligget lavere enn den konservative kandidaten på målingene før første omgang i presidentvalget. I Sverige er det mindre enn et år siden sosialdemokratene ble feid ut av regjeringskontorene.
Rød bølge..... Joda han nevner at velgerne også må ville det, nå i 2009 og i 2010. Han nevner ikke at velgerne ikke ser ut til å ville det nå, og at Fogh satt trygt hele sin første periode, og sitter relativt trygt også i sin andre.
Gledelig nok husker han at den første store kvinnelige statslederen i Europa (om hun likte å være europeer er jo et annet spørsmål...) var konservativ, og at dagens mektigste kvinnelige europeer også er konservativ.
Rød bølge... ...det er vel mest i hodene på norske journalister.

Ingen kommentarer: