fredag, desember 29, 2006

Byttetoppen

Eli på byttetoppen!
Why am I so not suprised?
Det er jo rett og slett en ikkenyhet.
- Hadde blitt sur om jeg fikk den uten byttekort.
Men jeg har ikke fått noe jeg skal bytte - bortsett fra en Alessi-kanne.

torsdag, desember 28, 2006

Du vet du er homo....

Kongen: "Jeg leste VG på flyet, tror det går en Josh Harnett-film på TV idag"
Kjekken: "Hvilken da, jeg finner ikke noe i TV-programmet, du må ha sett feil"
....
Dagen etter:
Kjekken: "Skal vi gå på kino idag, det er mange bra filmer?"
Kongen: "Yes, har ikke vært på kino på lenge, ikke siden den Brad Pitt-filmen"
Litt senere på dagen:
Kjekken: "Déjàvu begynte så sent, så det ble den Josh Harnett-filmen, jeg husker ikke hva den heter i farten"
....
Etter filmen:
Kongen: "Det var kjempebra film. Kanskje litt mye ordentlig vold på slutten, og ikke bare sånn Bruce Willis-gla'vold"

Kjekken: "Men du beviste at du er homo. Det er bare homser som under en rå klinescene med en lekker blondine legger merke til kulissene og utbryter "Se de barkrakkene!" "

fredag, desember 22, 2006

Førjulstips fra Kongen

Nytt kjøkken krever sin mann. Og skal det være lekkert så skal det være lekkert. Innbygning, børstet stål, hvitt, svart benkeplate - og selvfølgelig "Side-by-side" med isvann og ismaskin. Man er jo urban.

Men et godt førjulstips: Ikke bestill levering siste fredag før jul. Det tar 4 mann 3 timer å få det opp et smalt og trangt trappehus 4 etager.

Burde sikkert tenkt på det, men image is everything. Det praktiske får andre ta seg av. Just nu står fire svette mannfolk på kjøkkenet og skrur sammen greia, mens jeg sitter her og blogger. Deilig arbeidsfordeling.


Lurer litt på den peisen jeg så på House of Norway her om dagen....

tirsdag, desember 19, 2006

Melrose Place

Hentet fra en helt vanlig mailutveksling mellom venner:

"Allison er singel og bor hos sin eks, Jake som (du sikkert husker) og hans nye dame (!). Hun er gravid med en kar hun var sammen med inntil nylig, men nå er det altså slutt.

Heather skilte seg for ikke lenge siden. Enig med deg at dette bør få følger dersom dette viser seg å vare - kombinasjonen leder og sekretær er ikke helt heldig..."

Neida, slapp av dette er ikke fra jobben, men fra andre kretser. Hva skal man med såpeoperaer når man har eget liv....

mandag, desember 18, 2006

Rural urbanisme

Det er egentlig litt pussig, alle er for fjordbyen (altså å omskape kaiarealene til en levende by med kvartaler og masse mennesker), men vil ikke ha husene som utgjør byen...

En litt artig kombinasjon som illustrerer det paradoksale i Norge: Alle vil bo i sentrum men ingen vil ha naboer.
Trolig en nordisk form for rural urbanisme.

søndag, desember 17, 2006

Uopplyste debatter og skeive familier

Av og til kan Aftenposten hevde seg i internasjonal konkurranse når det gjelder kronikker, debatter og innlegg. Denne helgen var slik sett en nytelse (selvom søndagsavisen ikke kom og måtte hentes av en abonnementsselger på Stortorvet. Når skal den avisen skjønne at vi abonnenter vil ha avisen på døren hver morgen - og ikke et fordelsprogram med billige konsertbilletter og Stena Line til Danmark. Grmf)

Lørdagen opprant med en opplagt Jan E. Hansen. I kronikken Den uopplyste debatt, peker han blant annet på store mangler ved statskirkedebatten, og han går i strupen på nettopp egen avis sin kampanjejournalistikk mot utbyggingsplanene i Bjørvika. En strålende lesning som forteller litt om hvor misvisende offentlige ordskifter kan være.

Søndag fikk vi en førjulspåminnelse om julens egentlige budskap, kjærlighetsbudskapet. Kronikken Den hellige, skeive familie beskriver hvorledes bibelen selv i mer eller mindre klare ordelag støtter opp om mennesker som følger kjærligheten uansett form, og hvorledes det går galt når andre budskap tar overhånd.

Så slapp jeg å kjøpe Berlingske denne weekenden, og det var jo sikkert greit. Kom knapt gjennom de norske avisene, for jeg hadde besøk hele helgen.... ;-)

lørdag, desember 09, 2006

NRK legitimerer diskrimminering

NRK presenterer idag Frelsesarmeens julekonsert i beste sendetid på vår lisensfinansierte stats-TV. Frelsesarmeen gjør veldig mye bra. Men Frelsesarmeen er en av de få store organisasjoner her i landet som fortsatt driver med aktiv diskriminering av enkelte grupper mennesker.

Jeg respekterer religiøst funderte organisasjoners rett til å opptre i tråd med sin overbevisning uten politisk innblanding og omvendt. Jeg krever imidlertid at folk, virksomheter og institusjoner tenker gjennom religiøse organisasjoners standpunkter og holdninger før man innleder et samarbeid med dem.

Det ville kanskje vært en idé om NRKs planleggere hadde fulgt med på nyhetene, og tenkt gjennom om dette er noe NRK vil identifiseres med. Er dette i tråd med NRKs etiske retningslinjer? Hvilke signaler sender NRK til homofile og lesbiske medarbeidere ved å bruke beste sendetid på å legitimere dette?

Ville NRK innledet et tilsvarende samarbeid med en religiøs organisasjon som diskrimminerer kvinner, praktiserer sharialover eller benekter Israels rett til å eksistere? Neppe - hvorfor er det greiere å diskrimminere homofile enn kvinner?

Selv velger jeg å støtte andre veldedige organisasjoner enn Frelsesarmeen. Jeg oppfordrer andre til å gjøre det samme.

tirsdag, desember 05, 2006

Tatt av vinden

Litt spent, men visste hva jeg gikk til. Siste fly over etter jobb. Kriblet litt, hvordan er han hjemme hos seg selv? Hva sier Herman? Tenk om leiligheten er fylt av furu, nips og country? OK, det siste anså jeg som helt umulig - sånn kunne det ikke stå til.

Møtte meg på flyplassen, var bare deilig å se ham igjen. I bilen satt, eller mer stod Herman. Ikke helt fornøyd med å bli henvist til baksetet, men roet seg ned. Bare nydelig med et kyss før vi kjørte hjem.

Tydelig at Herman ikke var helt komfortabel med ekstra par sko i gangen. Litt mye svinsing, og en helt egen evne til å si fra ved et hvert kyss eller berøring. Men kunne jo ikke la være....

Hjemmebakt brød, espresso, ferske rundstykker, stearinlys, tur i byen, andebryst, mannebryst, konsert og gode venner. Man kan ha det bedre enn de fleste, selvom sommer'n er over, du ikke er i Oslo og de stressa folka er kommet hjem fra Mallorca.

Mange blir så deppa av en våt og guffen regnværsdag! (jasså, sier du det?)
Men det ble ikke jeg! Jeg var tvert i mot i kjempeslag! (da dro vi av sted)
Med bil og mann i handa
Med allvær og sydvest...

Utrolig hvor vakkert det kan være å dra på tur i stiv kuling og regn.... Og når tilogmed Herman kom smygende opp i sofaen, logrende og fornøyd.

Tror jeg vil tilbake dit.

fredag, desember 01, 2006

Kompromittert nå?

12 politikere forlater et av byens bedre spisesteder. En rekke av dem setter seg inn i drosjer de ikke betaler selv, de øvrige går til stedet de skal. Alle samles i en leilighet på Aker Brygge eid av Christer Tromsdal - og leid ut til en som ble forsøkt kastet ut for rundt et halvt år siden.

Jammen bra alle partier (foruten RV - ble du glad nå, Hellesnes?) ble med. Hyggelig var det også.